Американското разузнаване предупреждава за възможни атаки на  Хизбула“ срещу САЩ

...
Американското разузнаване предупреждава за възможни атаки на  Хизбула“ срещу САЩ
Коментари Харесай

Politico: Американското разузнаване предупреждава за възможни атаки на „Хизбула“ срещу САЩ

Американското разузнаване предизвестява за вероятни офанзиви на  „ Хизбула “ против Съединени американски щати или против дипломати на Вашингтон в чужбина. Това оповестява изданието Politico, като се базира на източници от администрацията на президента на страната Джо Байдън.

Официални лица считат, че „ първо подкрепяната от Иран въоръжена формация ще удари американските въоръжени сили в Близкия Изток. Американското разузнаване събира информация по отношение на „ Хизбула “. Тя демонстрира,  че се обмисля опцията за осъществяване на офанзиви против американски боен или дипломатически личен състав “. Това написа още изданието.

„ Вероятността от офанзива на територията на Съединени американски щати също нараства, защото напрежението в района ескалира “, написа още Politico. Вестникът акцентира, че източници в американската администрация не са обяснили за каква офанзива може да става дума. По думите им обаче „ Хизбула “ има „ необятна интернационална мрежа, която би разрешила на групировката да употребява сътрудници, с цел да извърши офанзива в Съединени американски щати “. В същото време, съгласно оценките на разузнаването, други групировки в Близкия Изток не разполагат с сходни благоприятни условия.

Politico написа, че нахлуване на територията на Съединени американски щати или против американски военни или дипломати в чужбина „ би било удар за администрацията на Байдън “. „ Също по този начин евентуално би заело Съединени американски щати с Близкия Изток в миг, когато се пробват да съсредоточат ресурсите за национална сигурност върху противодействието на Китай и Русия “.

Източник: Politico, превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР